Welkom bij Kapsalon Laurence

Hoe mijn kapsalon zijn ecologische voetafdruk beperkt:

Een kapsalon vermindert zijn ecologische voetafdruk door verschillende maatregelen te nemen om milieuvriendelijker te opereren. Hieronder enkele voorbeelden die nu reeds in mijn kapsalon van toepassing zijn.

De aandacht om de ecologische voetafdruk te verminderen, is een stap in de goede richting voor elk bedrijf, inclusief kapsalons. Ik wil hierin niet achterblijven. Het draagt niet alleen bij aan een gezonder milieu, maar verbetert ook de reputatie van mijn kapsalon.

De Ecoheads Showerhead zorgt voor optimale resultaten tijdens het wassen van het haar en bespaart tijd, water en energie!
 
Daarenboven zorgt deze douchekop zorgt voor de beste wasbeurt!
Het water wat uit de douchekop komt is gezuiverd, dit zorgt voor zachter haar.
 
Een douchekop dat wel tot 65% water bespaart, comfortabel in de hand ligt en goed aanvoelt voor de klant. Een kleine inspanning met een maximum aan gevolgen voor mijn ecologische voetafdruk.

Elke maand verdwijnt in ons land ongeveer 40 ton haar in de vuilniszakken van de kappers. Pure verspilling, zo blijkt. De Brusselse start-up Hair Recycle haalt mensenhaar op, om er absorberende matten van te maken. Er zijn nu bijna 700 aangesloten kapsalons. In België zijn we met meer dan 20.000 kappers in ons land. Daarom, als we allemaal ons steentje bijdragen, maken we het verschil..

Ik ben er alvast mee gestart en voel me er opperbest bij.

https://hairrecycle.be/nl